Thursday, December 30, 2010

HARIMAU.. GARUDA DAN SELAMAT TAHUN BARU..

Lagi sekali gua ucapkan tahniah kat team M’sia yang berjaya menjuarai Piala Suzuki Kapcai dengan mengalahkan team Indon dengan agriget 4-2 pada perlawanan malam semalam.. walaupun kita tewas 2-1 pada perlawanan tersebut.. namun itu semua tidak menjadi penghalang kepada kita untuk memikul piala tersebut buat kali pertama..

Buat team Indon@GARUdaa... yang bersusah payah berlari kehulu kehilir mengejar bola.. gua harap korang jangan la bersedih.. menangis meraung sampai tak lalu makan.. banyak lagi pertandingan dan piala yang menanti korang.. kalau korang tak dapat piala Suzuki ni.. korang cuba la plak pada Piala Honda Cup pada minggu depan kat padang Majlis Perbandaran Ampang atau Piala Yamaha 125Z pada hujung bulan depan kalau tak silap gua kat padang Sekolah Palong 8..

Tapi camno pun silap korang jugak.. gua dah cakap awal-awal jangan dilawan team Harimau Malaya tu.. tapi korang degil.. nak lawan jugak.. haa kan dah kena tapau.. nasib baik agreget 4-2 jer.. kalau gua main tak tau ler berapo yang korang kena.. silap-silap haribulan kena panggil juru audit.. sebab nak mintak tolong kira guanyer jaringan yang beribu tu..

Okey ler.. gua pun dah nak blah.. akhir sekali gua nak ucapkan SELAMAT TAHUN BARU kat korang semua terutama pembaca blog ni.. buat team Harimau kalau tengah kira duit tu ingat-ingat ler gua kat sini.. gua pun sokong korang jugak.. pada team Indon@GARUdaa.. korang jangan lupa.. nanti kita jumpa kat Piala Tempe Garing kat Golok bulan depan.. dengan ucapan Selamat Menggaru.. hahahhaaa!!

Monday, December 27, 2010

AKHIRNYA GARUDA TERKULAI DI KAKI HARIMAU..

Tahniah dari gua untuk team M’sia kerana berjaya mengalahkan pasukan Indon 3-0 pada perlawanan Piala Suzuki Cupchai malam tadi.. perlawanan yang begitu sengit dan hangit membuatkan gua yang tengok depan TV pun tak senang duduk.. apatah lagi perlawanan tersebut turut dimeriahkan dengan dentuman bom.. mercun serta percikan bunga api.. membuatkan penjaga gol pasukan Indon telah beberapa kali diserang ghout kerana terlalu terperanjat dengan bunyi letupan mercun yang sungguh kuat itu....

Malah pasukan Garuda tersebut turut melahirkan rasa tak puas hati dengan mendakwa bahawa team diorang telah diserang hendap dengan cahaya leser yang dipancarkan oleh segelintir penyokong M’sia.. menurut diorang lagi cahaya leser tersebut telah membantutkan pergerakan barisan penyerang mereka yang dibarisi oleh beberapa orang pekerja kontrek dan pekerja ladang sawit disekitar Felda Palong 1 yang diupah untuk melakukan asakan ke kubu pasukan M’sia..

Malah sistem 6-6-8-4 yang mereka gunakan pada perlawaan malam tersebut dilihat gagal untuk mengekang asakan team Harimau Malaya yang rata-rata dibarisi pemain muda yang dilihat lebih selesa menggunakan sistem 9-9-8-2 yang baru diimport dari Korea Utara.. namun begitu team M’sia diharap tidak terlalu leka diatas kemenangan malam tadi kerana perlawaan kedua akan diadakan minggu depan di Jakarta.. keputusan seri sudah cukup untuk kita dinobatkan sebagai juara mutlak bagi kejohanan musim ini..

Dengan gaya yang sungguh bersahaja.. Spy Penanggah sedang menembak penjaga gol Indon dengan menggunakan cahaya leser menerusi screen TV rumah beliau malam tadi tanpa dapat dikesan oleh penjaga pintu stadium.. kesilauan cahaya laser tersebut juga telah membuatkan penjaga gol pasukan Indon tersebut hampir koma beberapa kali...

Friday, December 24, 2010

TETIBA JER.. NAK MEMANCING LA PLAK..


Bagi pembaca semua.. kalau korang nak tau untuk sementara waktu ni.. gua skarang dah tak ada pun kat bumi M'sia ni.. sabauu.. jangan ler terperanjat... bukan ler membawa diri sebab merajuk atau terasa sentap sebab dibebel dan dimaki hamun oleh berjuta-juta pembaca blog ni sempena menyambut Minggu Membebel Bersama Rakyat... kalau korang nak tau sebenarnyer gua pergi bercuti sambil memancing di lautan hindi selatan sempadan lautan pasifik utara selama 3 tahun..

Kalau cerita bab pancing memancing ni.. memang gua minat separuh taksub dengan hobi ni.. kira memancing dengan hidup gua tu bagai aur dengan tebing la ibaratnyer.. tapi disebab terlalu sebok dengan tugas hakiki sebagai driver kapal solam.. membuatkan gua tiada masa dan kesempatan.. tapi dulu masa gua jadi posmen memang selalu la pegi memancing ni.. pantang jumpa anak air atau sungai.. nak memancing sajer.. itu yang buat orang kampung merungut dan maki hamun gua tu sebab diorang lambat dapat surat..

Tapi kalau dah minat tu nak buat cammana yer tak.. lantak diorang la nak membebel ker aper.. dan klau stakat pertandingan memancing ni.. korang cakap jer ler pertandingan mana yang gua tak masuk.. dah penuh enam almari kat rumah gua dengan hadiah dan piala.. sampai gua terpaksa simpan dalam tanah..

Berbalik kepada percutian gua kat sini.. rupa-rupanyer kat lautan hindi selatan skarang ni musim ikan tengah banyak.. sampai gua tak menang tangan nak melayan ikan-ikan kat sini.. korang bayangkan ler.. tak sampai dua jam gua memancing kat sini.. dah lapan ekor ikan paus gua dapat.. itu tak masuk lagi ikan lumba-lumba.. ikan emas dan ikan talapia..

Haa camno pun.. sementara gua pergi bercuti tu.. korang pandai-pandai la jaga diri.. jangan nakal-nakal.. mana yang belum membebel tu korang teruskan la bebelan korang bagi melepaskan rasa tak puashati korang kat blog Penanggah ni tanpa rasa was-was.. alaaa jangan la segan-segan..


Ini adalah gambar hari ke lapan gua memancing kat sini.. walaupun bontot dah naik krem sebab berhari-hari duduk kat atas kayu tu.. tapi memandangkan dah minat terpaksa ler ditahankan jugak.. Nak tau yang mana satu spy Penanggah.. haa yang kat belakang sekali tu.. kira nombor 52 dari kanan.. alaa kalau dah hensem tu takda orang lain laa.. kira gua la tu..

Tuesday, December 21, 2010

NAK LEPASKAN GERAM. SILAKAN..


Hari ni gua tak nak bercerita panjang.. sempena menyambut pesta menuai pada hari Selasa yang mulia ni.. gua sebagai moderator merangkap CEO blog ini dengan rela hati nak bagi peluang kat korang semua untuk meluahkan segala rasa tak puas hati.. sakit hati.. geram.. marah.. malu.. segan.. rindu dan segala macam tok nenek lagi laa yang terbuku kat dalam hati korang pada blog Penanggah ni..

Gua ingat blogger lain pun tak berani dan sanggup menanggung risiko bagi memberi ruang dan peluang untuk dimaki hamun atau dikritik oleh para pembaca blog diorang... semuanyer hanya di blog Penanggah..

Untuk permulaan.. gua tanpa rasa kesal akan memberi peluang kat tiga orang pembaca tegar blog Penanggah ni untuk memulakan acara maki hamun beliau kat blog yang entah apo-apo ni bagi meluahkan rasa geram.. sakit hati diorang dan sebagainyer ler.. okey dipersilakan dengan hormatnyer..

"Cilakak lu Penanggah.. berani lu bom guanyer reban ayam.. lu tau tak.. abis guanyer ayam katik cedera parah.. gua ingat.. gua sorang jer kat dalam dunia ni yang kejam.. zalim dan sadis.. ruper-rupernyer lu lagi kejam dari gua.. walaupun gua masih lagi koma.. gua tetap tak puas hati.. lu tunggu.. lepas jer gua sedar dari koma ni.. gua nak ajak lu fight one bye one.. okey ler gua nak sambung balik guanyer koma ni.. okey byee".. - Ariel Sharon (bekas PM Israel)

"Woi spy Penanggah.. paking u men.. @#^%^ %@$& la lu.. apo ekau ingat ekau sorang jer kat dalam dunia hensem macho tahap cipan.. gua yang hensem tahap tapir ni pun tak riak macam lu.. dah la lu rembat awek gua.. ini moto kapcai gua pun lu rembat sekali.. terpaksa ler gua pegi menoreh jalan kaki.. lengoh kaki gua menapak tau tak.. hampeh betul le lu.. jaga lu spy Penanggah.. nanti kalau gua jumpa lu kat pasar malam Dangi memang gua baling lu dengan telur tembelang.." - Johnny Deep

"Ohh spy Penanggah yang macho.. I love U.. tolonggg laaa.. I sanggup bayar berapo juta dollar asalkan U membalas cinta ku ini...
- Martina Sharkova (top model dari Slovakia)"

Haaa.. itu baru sikit jer gua dedahkan segala komen dan maki hamun para pembaca tu.. sedangkan masih ada lagi 2juta komen yang masih tersimpan kat dalam laci almari gua.. nanti kalau gua dedahkan semua.. boring plak korang nak baco.. kalah plak WikiLeaks..

Dan untuk seterusnyer.. kalau korang rasa nak maki-hamun atau nak membebel bagi meluahkan rasa geram korang kat blog ni atau kat sesape la kat dalam dunia ni.. tak kisah la kat tokey pasar malam ker.. kat bekas awek atau balak korang ker.. apa lagi korang boleh ler luahkan ruangan komen kat bawah tu yerr.. haa silakan ler jangan malu-malu.. jangan takut.. segala komen dan maki hamun korang adalah bebas dari sebarang tindakan undang-undang jalan raya..

Friday, December 17, 2010

CAYA LA LU WIKILEAKS..


LONDON: Pengasas WikiLeaks, Julian Assange yang dibebaskan dengan ikat jamin, awal hari ini mahu membersihkan namanya daripada dakwaan kesalahan seksual yang dihadapinya serta meneruskan operasi laman pembocor maklumat itu.

“Saya berharap untuk meneruskan kerja saya dan mempertahankan diri saya (daripada tuduhan). Saya akan dedahkan apa yang kami ada dan apa yang belum kami dapat," katanya sebaik keluar dari Mahkamah Tinggi London... - Berita Harian..


"Dan untuk pengetahuan korang jugak.. saya juga akan cuba mendedahkan tentang skandal terbaru spy Penanggah dengan Paris Hilton yang skrang ni tengah hot dengan filem terbaru beliau 'Aku Pun Ada Dara Tau' iaitu filem ke 100 arahan sutratakdadara pakcik John Wyne Al Habsie.." jelas Julian kepada pihak media sewaktu hendak menaiki bas untuk pulang kerumah setelah bebas dari tahanan pihak polis..

"Malah pakar-pakar internet kami di WikiLeaks dan WakaLeaks sekarang ni sedang bertungkus-lumus siang dan malam bagi mengumpulkan segala bukti dan dokumen serta butir-butir peribadi beliau yang sempat kami rembat dari pejabat pendaftaran negara malam semalam.. kami cuma menunggu masa yang sesuai je untuk mendedahkan skandal terbesar ni... padan dengan muko kau Penanggah.." jelas beliau lagi yang masih tak puas hati diatas kekalahan beliau dengan spy Penanggah dalam pertandingan dam ular 3 sebelah minggu lepas..

"Cuma kami harap korang pihak media semua dapat bersabar menunggu pendedahan kami ni.. tapi kalau korang tak bleh nak sabar.. korang semuo bleh blah.. korang semua boleh terjun lombong.. hahaahaaaa!!!".. jerit Julian Assange sambil ketawa dari dalam bas sambil menunjukkan penumbuk kearah pihak media yang masih berkumpul di situ.. tanpa berlengah beliau terus memandu bas tersebut dan memecut laju meninggalkan pihak media terpinga-pinga..

Thursday, December 16, 2010

MAKCIK UNSTOPPABLE..


Alahaii makcik Kumari.. what are u doing at the celah keretapi tu.. kalau tak nak beli tiket pun jangan ler lepak kat situ.. kan ker bahayo tu makcik oii.. kalau terjatuh atau tetiba jer gerabak tu terputus tak ker naya.. satu sen pun tak guno.. mau berkocai tulang rusuk tu kena lenyek dek tayar keretapi tu... dan satu hal plak nak mengutip daging ngan tulang-tulang makcik tu... nak kata makcik Kumari ni berlakon filem Unstoppable tak nampak plak kat dalam filem tu..

Tapi camno pun gua respek tengok makcik Kumari ni.. relaks jer macam takda masalah.. tapi kalau dah duduk kat atas tu dua tiga jam.. mau naik kematu jugak.. silap-silap bontot pun bleh jadi krem.. tapi memandangkan mungkin makcik ni nak pegi bershopping sakan kat Mumbai.. jadi terpaksa ler ditahankan jugak.. yang penting duit dah selamat.. tak payah nak berebut-rebut beli tiket.. haa korang pun kalau dah terdesak sangat tak berduit nak balik beraya kat kampung tahun depan... pun boleh ikut jugak idea makcik Kumari ni
..

Monday, December 13, 2010

CUKUP-CUKUP LER TU BERPOLITIK..


Boring betul ler.. bila layan berita kat TV semua cerita pasal politik.. bila beli paper pun samer gak.. hampir separuh bercerita bab politik.. politik.. politik.. politik.. tu ler sebab nyer sekarang ni gua dah semakin kurang beli paper.. menyampah plak gua bila baca bab-bab politik ni.. takda kerja lain.. asyik cerita orang ni tak betul.. orang pengkhianat.. yang parti ni cerita yang parti tu penyamun.. yang parti ni plak crita yang parti tu plak kaki rasuah.. dan macam-macam lagi la.. kalau ikutkan semuanyer sama jer hamlau..

Lalu kali ni gua nak luahkan parasaan tak puaskati gua kat orang-orang politik yang separuh masak ni.. masa kamcing dulu bukan main lagi puji melambung.. walau buruk tetap disanjung.. tapi bila dah bergaduh ada jer benda yang tak kena.. cerita zaman tok nenek abih nak di bongkar.. woiii orang politik.. korang buat ler keja.. pikirkan macamana nak majukan negara ni.. rakyat undi korang dulu bukan suruh jadi pelawak..

Bila la lagi orang politik ni nak celik..
Perangai diorang gua tengok dah semakin pelik..
Macam dah takda keja lain asyik merapu meraban..
Habis nak dibongkar semua cerita dalam jambam..
Ada sajer benda nak dihentam..
Walaupun dunia sendiri pun lebih kurang sama hitam..

Siang malam sebok carik salah orang..
Kalau bercakap.. kasi perangat dah macam nak berperang..
Yang penting benda kecik dibesarkan..
Yang tak ada diadakan.. agar sapa yang mendengar boleh termakan..

Media pun sama kasi panas.
Kasi kipas agar api yang nak padam makin menyala dan mengganas
Media camni lebih kurang macam nasik tambah..
Dio tak tau orang politik camni hanya layak kat pelimbah..
Dan kaki ampu pun sama menyelit..
Mana ler tau.. kok ada projek-projek yang terselit..

Wahai orang politik.. cukup-cukup la tu..
Sebab orang ramai dah naik menyampah..
Jangan hinakan diri tu macam sampah.
Baik korang memikirkan masalah rakyat..
Mana ler tau kok ada yang masih melarat..

Ketahuilah oleh mu.. kuasa tu cuma sementaro..
Bukan untuk mengayokan sedaro maro..
Oleh tu jangan la dirisau..
Kuasa tu cuma dibagi pinjam dan Tuhan sajer nak tengok
Setakat mano ekau memimpin sampai tak tersasau..

Thursday, December 9, 2010

ALAHAI SERVER... LU BUAT HAL LER PLAK..


Ari ni gua betul-betul tension.. satu kerja hapa pun gua tak bleh nak buat.. entah apa hal plak tetiba server kat opis gua ni meragam tak tentu pasal.. time-time deadline ni ler dia buat hal.. hangin jer gua.. nasib baik ler line internet tak ikut meragam sama.. klau tak.. mau satu opis ni meroyan kena angin senggugut.. tau jer ler zaman skarang ni.. selain dari air dan letrik.. internet pun dah termasuk dalam salah satu keperluu.. aaiikkkk!!

Oooppss!!! sorry ada gangguan skit.. tetiba plak ada awek manisss datang kat meja gua bagi kad kawin haa.. potong stim betul ler.. ok la gua baca jap.. jemputan ke majlis perkahwinan Huda & Azam.. kat mano plak tu.. umang aiii jauhnyer... kat Kangar Perlis tu.. Tmn Sena Indah.. 25hb ni rupernyer.. kira skali krismas ler tu.. haaa klau ada sesaper pembaca blog ni yang duduk kat area tu.. korang jangan ler segan2 atau malu2 kucing.. jemput ler kasi perabih nasik minyak si Huda tu yer..

Haa ok ler.. berbalik kepada masalah server yang tengah meragam kat opis gua ni.. sampai gua pun tak bleh nak buat keja.. mengikut dari siasatan rambang yang sempat gua lakukan pagi tadi.. berkemungkinan server kat opis gua ni menjadi mangsa serangan penggodam oleh para penyokong WikiLeaks yang mengamuk.. kerana tidak berpuas hati diatas dakwaan jenayah seksual yang dikenakan keatas pengasas laman web tersebut iaitu pakcik Julian Assange kerana mencabul seekor ayam katik jiran beliau di Sweeden minggu lepas..

Diberitakan penyokong WikiLeaks sebelum ini turut menyerang laman-laman web PayPal dan bank Pejabat Pos Switzerland.. p
atut ler gua nak keluarkan duit pagi tadi tak dapat.. akaun gua di bank Swiss turut menjadi mangsa diorang ni rupernyer... semua mesin ATM yang gua pegi out of service.. woiii!! penggodam.. yang korang dengki sangat sampai server kat opis gua ni pun korang godam skali apa hal.. korang kalau nak duit cakap jer ler berapa juta yang korang nak.. stakat 60juta tu gua bleh bagi ler.. korang tau tak.. tangan gua ni menggigil-gigil dari pagi sampai ke petang sebab tak dapat nak buat keja.. lagi pun gua tak biasa makan gaji buta ni tau tak.. (huhuu!! ayat ada unsur2 bodek syarikat tu..)

Sunday, December 5, 2010

ADUIHHH... SAKITTT!!!!

Dua tiga hari ni gua betul-betul tension.. hidup gua tetiba menjadi tak tenteram.. semuanya menjadi serba tak kena.. sampaikan si Ayu.. awek cun yang baru je gua kenal di pasar malam Keramat minggu lepas ajak kluar tengok wayang pun terpaksa gua tolak dengan hati yang begitu berat.. gua harap Ayu dapat memahami situasi genting yang sedang melanda hidup gua sekarang ni..

Seumur hidup.. ini ler pengalaman pertama kali dalam sejarah.. gua mengalami benda ni... gua pun tak tau apsal benda ni bleh singgah kat dalam hidup gua... biasa selalunya gua tengok member-member jer yang kena.. dan bila tengok keadaan diorang memang begitu mengharukan jiwa.. kesian pun ada.. lawak pun ada.. apa tidaknya bila gua buat lawak bodoh pun diorang boleh suruh berenti sebab tak boleh nak tergelak dengan selesa..

Tu ler.. sebelum ni gelakkan orang.. kali ni gua sendiri plak yang rasa.. padan dengan muka gua.. tapi yang pelik gua tengok takda plak yang berlubang.. gua tengok ok jer.. klau berlubang bleh jugak ditampal.. itu yang bikin gua musykil tu.. tak tau ler apa puncanyer.. nak kata piston jem tak jugak.. nak kata gasket bocor.. gua tengok ok jer.. nampaknyer terpaksa ler gua tukar baru.. pakai gigi besi ler plak lepas ni..

Aduihhhh!!! gigi.. apsal ler lu buat perangai mengganggu keharmonian hidup gua.. cuba ler lu carik orang lain jadi mangsa lu.. mat rempit ker.. mat ragut ker.. penyamun ker.. paling tidak aman skit dunia ni..

Thursday, December 2, 2010

HANTU KAK LIMAH DATANG..


ITU hari gua ada bagi tau korang.. jika tiada hal yang mengganggu emosi.. mungkin gua akan cuba menghuraikan kisah Hantu Kak Limah yang dikatakan bakal menggegarkan tiang rumah korang.. bagi mengelakan korang semua ternanti-nanti sampai tak tidur malam... maka dengan berat hati terpaksa ler jugak gua huraikan kisah Kak Hantu Limah ni.. walaupun gua sekarang ni tengah sebok untuk menyelesaikan masalah perang di Semenanjung Korea yang tercetus beberapa hari lepas..

Kalau korang nak tau.. gua ni bukan la suka sangat dengan kisah hantu-hantu ni.. dan tujuan gua nak bercerita pasal Hantu Kak Limah yang gua jumpa ini pun bukanlah untuk menakut-nakut atau mengerikan hidup korang .. walaupun kengerian Hantu Kak Limah tu masih lagi meremangkan bulu hidung gua sampai ke hari ni .. tapi tujuan sebenarnyer gua adalah untuk membantu Kak Limah yang kini berada di persimpangan dilema... dalam membuat keputusan maha sukar.. samada ingin menjadi hantu kopek atau menjadi seekor zombie katak pisang..

Kisah ni bermula.. apabila seorang wartawan majalah hiburan tiba-tiba memaksa gua untuk mengikuti beliau pergi menonton preview Hantu Kak Limah Balik Rumah beberapa hari lepas di Wangsa Maju.. setelah dibisikan dengan janji-janji manis.. maka dengan berat hati gua ikutkan jugak laa.. walaupun perasaan takut dan gusar sentiasa membayangi hidup gua.. mana la tau.. kut-kut disampuk oleh hantu Kak Limah semasa di perjalanan..

Namun begitu.. perasaan gusar dan takut tersampuk hantu Kak Limah.. tiba-tiba hilang lenyap apabila kami dihidangkan dengan jamuan nasik berlauk daging masak lomak dan ayam goreng serta beberapa jenis lauk pauk dan makanan yang begitu meruntun jiwa.. gua pun apa lagi... tanpa rasa takut atau dipaksa-paksa.. terus meluru mencapai beberapa ketul ayam goreng lalu melahap dengan begitu kemas.. tanpa meninggalkan dikesan..

Menurut Mamat Khalid.. iaitu sutradara yang membela hantu Kak Limah ini.. menerangkan bahawa cerita Hantu Kak Limah Balik Rumah ni adalah sebuah kisah anti tahyul tahap tinggi dalam dunia Melayu.. itu sebabnyer beliau menugaskan Budin seorang pemuda kampung berbadan sasa serta berfikiran moden untuk mengubah sikap perangai hamlau segelintir penduduk Kampung Pisang.. yang sebelum ini baru saja selesai berperang dengan sekumpulan zombie yang agak ganas.. malah kedai Pak Jabit turut menjadi mangsa.. apabila tiang kedai beliau didapati patah enam akibat dikarate oleh zombie-zombie yang ganas itu.

Budin juga turut meniupkan semangat bersatu padu kepada penduduk kampung.. agar mereka sentiasa bersangka baik serta membuang perasaan takut lagi ngeri dengan hantu Kak Limah dan jugak hantu-hantu yang lain.. agar semangat 1M’sia dapat diselaraskan.. malah semangat Hantu Kak Limah turut meresap kedalam jiwa pak ustaz yang membaca doa pada majlis tersebut.. apabila beliau beberapa kali tersasul menyebut Hantu Kak Limah Balik Kampung.. ini membuatkan terdapat segelintir hadirin yang tersenyum menahan gelak..

Melihat dari reaksi penonton serta kejituan semangat ayam goreng yang sempat gua bedal di majlis tersebut tempohari.. gua rasa film seram-seram takut arahan Mamat Khalid ni mampu menggegarkan tiang panggung dan tiang rumah korang.. serta dapat memecahkan rekod pungutan 40 juta yang sebelum ini di pegang oleh 2 Alam dengan mudah sekali.. kalau korang tak percaya korang bawak ler family atau orang kampung korang.. pegi ler tonton sendiri filem ni pawagam yang berjauhan.. yang kalau tak silap akan ditayangkan pada 9 Dis10 ini... gua pasti bulu ketiak korang akan meremang selama seminggu..


* Blog Penanggah kali ni agak berlainan.. terpaksa memasukkan unsur-unsur promosi dengan sedikit gaya mengampu dan memuji dengan agak bersahaja... ini bukan apa.. kalau dah melantak nasik dua tiga pinggan kat majlis orang tu.. takkan tak paham-paham lagi.. hehehee